Tuinonderhoud

Een tuin die mooi groen bloeit is wat iedereen wilt na het aanleggen van zijn of haar droomtuin. Een goed onderhouden tuin zorgt voor een rustig hoofd. Echter heeft niet iedereen de tijd, het gereedschap of zulke groene vingers als de groene tovenaar! Mocht u in deze categorie vallen dan zou een periodieke onderhoudsbeurt van de groene tovenaar geen gek idee zijn. Door de tuin vakkundig te verzorgen staat de tuin er straks niet alleen netjes bij, het zorgt ook voor een verbeterde leefomgeving voor uw bomen, struiken en planten.

Vergroening

Daarnaast kunnen we ook samen denken over het vergroenen van uw tuin, een groenere tuin is nu eenmaal beter voor onszelf en het milieu waarin we ons bevinden. Levend groen kan zorgen voor verkoeling in warmere periodes en houdt het water vast als er water in overvloed is. Uiteindelijk is een groene tuin waarin veel verschillende inheemse soorten staan goed voor het omliggende ecosysteem, vogels, insecten en andere dieren profiteren hiervan. Onder het kopje ecologisch advies vindt u hier meer informatie over.

Tuinafval

Tuinafval kan in overleg worden afgevoerd door middel van een aanhanger. Ook kan hout worden
versnipperd en dan afgevoerd worden, of gebruikt worden in de tuin (denk aan paadjes of als bodembedekker tegen onkruid).